Haber Duyuru © 2024. Tüm hakları saklıdır.

  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. DEVA Partili Elif Esen: ‘Her 4 çocuktan 1’i et bile yiyemiyor, çocuk yoksulluğu beka meselesidir’

DEVA Partili Elif Esen: ‘Her 4 çocuktan 1’i et bile yiyemiyor, çocuk yoksulluğu beka meselesidir’

cumhahabermerkezi cumhahabermerkezi -

- 3 dk okuma süresi


DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, TBMM Genel Kurulu’nda YENİ YOL Grubu adına söz alarak çocuk yoksulluğu, fırsat eşitsizliği ve ihmal edilen sosyal politikalar üzerine kapsamlı bir konuşma yaptı. 23 Nisan vesilesiyle kürsüye çıktığını vurgulayan Esen, “Bu yalnızca bir önerge konuşması değil, bir vicdan çağrısıdır” dedi.

‘TÜİK verileriyle bile tablo iç karartıcı’
2024 yılı TÜİK Çocuk Sağlığı ve Yoksunluğu araştırmasına değinen Esen, “Her 4 çocuktan 1’i günde bir kez dahi et, tavuk veya balık içeren bir öğün tüketemiyor. Her 10 çocuktan 1’i taze meyve ve sebzeye erişemiyor. Kitap, oyuncak, okul gezisi, tatil; bunlar birçok çocuk için artık sadece bir hayal” dedi.

‘Yoksulluk sadece gelir sorunu değil, geleceği ipotek eden bir döngü’
Çocuk yoksulluğunun yalnızca bugünü değil, çocukların geleceğini de kararttığını belirten Esen, “Bu bir zincirdir, yoksulluk tekinsiz hayatlara, istismara, bağımlılıklara ve suç sarmalına kapı aralar” diyerek çocukların içinde sıkıştığı bu yapının sistematik şekilde kırılması gerektiğini söyledi.

‘Çocuk Hareketi’ni birlikte büyütelim’
Esen, “Muhalefet-iktidar ayrımı olmadan, ‘Çocuk siyasetten büyüktür’ diyebilen tüm vicdanlı milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadeleriyle partiler üstü bir çocuk politikası oluşturulması çağrısında bulundu.

‘Çocuk Parlamentosu önerisi geldi’
2025 23 Nisanı için TBMM çatısı altında çocuklardan oluşacak, sorunlarını dile getiren ve çözüm önerileri getiren bir çocuk parlamentosu kurulması teklifini dile getiren Esen, “Dünyaya bayram hediye eden bir ülke olarak dünyaya örnek olalım” dedi.

‘Çocuğun adı bütçede geçmeli, politika metinlerinde görünmeli’
Esen, çocuk yoksulluğunun çok boyutlu biçimde araştırılması için TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmasını teklif ederek, eğitim, sağlık, dijitalleşme, bağımlılıklar ve sosyal politikaların etkisinin analiz edilmesi gerektiğini vurguladı. “Bakanlıklar arası eşgüdüm, verimlilik ve denetim odaklı sistem revizyonu şart” dedi.

Kaynak: CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir